Συμβουλές για την καλή συντήρηση των μαρμάρων και γρανιτών

Συμβουλές για την καλή συντήρηση των μαρμάρων και γρανιτών

Συμβουλές για την καλή συντήρηση των μαρμάρων και γρανιτών
  • Μην αφήνετε τους λεκέδες να στεγνώσουν ή να οξειδωθούν. Έντονοι λεκέδες όπως μαγειρικά λίπη ή ουσίες που μπορεί όταν απορροφήσουν να χρωματίσουν τα υλικά (καφές, κρασί, ξύδι, χυμοί φρούτων ή λαχανικών κ.α.) πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα.
  • Μη χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε λειαντική ή λευκαντική ουσία ούτε οποιαδήποτε μορφή διαλύτη (ασετόν, οινόπνευμα). Να είστε προσεκτικοί με τα απορρυπαντικά σε μορφή σπρέι. Μην το παρακάνετε με τη ποσότητα και αποφύγετε να ψεκάζετε στις ενώσεις των επιφανειών.
  • Αποφύγετε τον καθαρισμό της κουζίνας με συσκευές ατμού.
  • Οι πάγκοι εργασίας καθαρίζονται με κοινό υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό, αμέσως μετά στεγνώστε με πανί.
  • Μην ακουμπάτε ένα σκεύος κατευθείαν από την εστία πάνω στο πάγκο. Παρόλο που οι επιφάνειες είναι φτιαγμένες να αντέχουν σε στιγμιαία θερμοκρασία μέχρι και 180 βαθμούς μπορεί με τέτοιες ενέργειες να προκληθεί ζημιά καθώς οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε κάποιες περιπτώσεις (χύτρες, φριτέζες, τηγάνια κ.α.) είναι υψηλές. Χρησιμοποιείστε προστατευτικές βάσεις.
  • Χρησιμοποιήστε επίσης ξύλα ή άλλες επιφάνειες κοπής, για να προστατέψετε τον πάγκο σας από γρατσουνιές. Ακόμα και ένα υλικό όπως ο γρανίτης θα μπορούσε να υποστεί ζημιά από διαφορετική χρήση. Θυμηθείτε επίσης ότι κάποιες επιφάνειες φυσικών υλικών όπως το μάρμαρο ή ο γρανίτης είναι συχνά ευαίσθητες σε ουσίες όπως λεμόνι, κρασί, λάδι κ.α
  • Οι πάγκοι από χαλαζία είναι επίσης συμπαγείς και δεν έχουν πόρους. Λεκέδες από καφέ, κρασί, λάδι, ξύδι, τσάι κ.α αφαιρούνται πολύ εύκολα όσο είναι ακόμα πρόσφατοι. Σε περιπτώσεις επίμονων λεκέδων χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι σε νερό ή κάποιο απορρυπαντικό με βάση το ξύδι. Αμέσως μετά ξεπλένετε και σκουπίζετε. Χρησιμοποιείτε πάντα ξύλα κοπής και προστατευτικές βάσεις.
Share: 

Newsletter

Newsletters

εγγραφείτε στο newsletter μας

Η επιχείρηση Μαρμάρων Σερδάρης δραστηριοποιείται στον χώρο που αφορά τα μάρμαρα, τους γρανίτες και τα τζάκια από το 1993 μέχρι και σήμερα.

Επικοινωνία

Marble Concepts | Serdaris

65ο χλμ. Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, Αιγίνιο Πιερίας, 60300

2353 0 24289

2353 0 24259

bserdari@otenet.gr

www.serdaris.gr